Σελίδες

14 Μαΐου 2011

break up..

Τι σημαίνει χωρισμός τελικά?Μπορεί κανείς να το ορίσει?-Μάλλον όχι.


"Ο χωρισμός είναι μια κατάσταση πολύ λεπτή και δύσκολη και πολλές φορές την παρατείνουμε μέχρι να πάρουμε την τελική απόφαση να πούμε ‘Αντίο’. Τα μέσα που χρησιμοποιούμε είναι πολλά. Άλλοι για να φτάσουν σε αυτό το σημείο επιλέγουν να κάνουν την ζωή τους κόλαση στους καυγάδες, στην πλήξη ή την αδιαφορία, άλλοι επιλέγουν κάποιον άλλο ερωτικό σύντροφο ‘καλύτερο’, άλλοι κρατούν την συμπάθεια που κάποτε τους ένωνε, ενώ άλλοι προτιμούν να ξεχνούν τους/τις πρώην τους σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Όπως και να είναι, ο χωρισμός έχει πάντα την γεύση του πικρού.
Ο χωρισμός είναι επίσης μια κατάσταση πένθους. Την βιώνουμε σαν μια απώλεια και σαν μειονεξία, όταν ο άλλος δεν είναι πια δίπλα μας.
Παρόλα αυτά ο χωρισμός μπορεί να είναι μια μεγάλη προσφορά στον εαυτό μας, ένα ταξίδι στην περιπέτεια που μας προσφέρεται για να γνωρίσουμε καινούργιους κόσμους.
"
Αυτά είναι λόγια από κάποιο ψυχολογικό site.
Εγώ πιστεύω ότι ο χωρισμός είναι παίρνει τη μορφή που εσύ ο ίδιος του δίνεις.Μπορεί τις περισσότερες φορές να είναι επώδυνος,αλλά το τι διαστάσεις θα πάρει,το επιλέγεις εσύ.
Κάποιοι δίνουν στον χωρισμό μία τραγική διάσταση,η οποία (κατά την γνώμη μου) δεν του αρμόζει.Καλώς ή κακώς, είναι μία κατάσταση στη ζωή όλων μας,που δεν μπορούμε να αποφύγουμε και καλό είναι να την ζούμε έντονα (αλλά με όριο) όπως και την κάθε κατάσταση που ζούμε.
Όλοι (ή οι περισσότεροι) μετά από ένα χωρισμό περνάνε μία περίοδο "κατάθλιψης" με τα γνωστά ερωτήματα "τι πήγε στραβά?, τι λάθος έκανα?, υπάρχει περίπτωση επανασύνδεσης?" και όλα τα σχετικά.Καλό είναι όμως αυτή η περίοδος να περνάει γρήγορα,γιατί υπάρχει και μια ολόκληρη ζωή μπροστά να περιμένει.
Μετά το τέλος μιας σχέσης πρέπει να κρατάς τις καλές αναμνήσεις,και να εύχεσαι να μην σβηστούν ποτέ από την μνήμη αλλά και την καρδιά σου.Στο κάτω κάτω,ένας χωρισμός δεν συνεπάγεται απαραίτητα και με το να χάσεις τον άλλο από τη ζωή σου.Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους μας.
Και κάτι τελευταίο, μερικές φορές πληγώνεσαι περισσότερο όταν κρατάς μια σχέση,παρά όταν δίνεις τέλος σε αυτή.

Ένα μπερδεμένο-μικρό-περιεκτικό άρθρο.
ΥΣ: Δεν έχω χωρίσει πρόσφατα,απλά υπάρχουν καταστάσεις γύρω μου που με επηρεάζουν.

(ένα συγνώμη σε μία ψυχή που είναι σε αναμονή για να διαβάσει το άρθρο!)

Εις το επανιδήν :*

2 σχόλια: